Я шукаю..

Чи можна з місячними до церкви насправді: відповідь священиків Цікаво знати

Чи можна з місячними до церкви насправді: відповідь священиків

Чи можна відвідувати церкву під час місячних? Це запитання, яке чули або самі собі задавали багато віруючих. Існує багато різних думок і хибних інтерпретацій на цю тему. УНІАН розібрався в цьому питанні і готовий поділитися своїми висновками.

Існує думка, що жінка під час менструації не повинна відвідувати церкву, ставити свічки, приймати причастя, брати участь у хрестинах і похоронах. Ця заборона базується на Старому Завіті, де говориться, що жінка під час менструації вважалася \”нечистою\”, а всі, хто до неї торкався, також ставали \”нечистими\”.

Проте, сучасна церква закликає не придавати значення цим обмеженням і вимогам Старого Завіту. Священнослужителі нагадують, що в Новому Завіті Ісус Христос змінив деякі старозавітні норми своїми вчинками.

Наприклад, Ісус торкався мертвих і воскрешав їх. Він також підтримав жінку, яка страждала кровотечею. Вона торкнулася одягу Ісуса в надії на зцілення. Якщо жінка з менструацією змогла доторкнутися до одягу Сина Божого і отримати зцілення, то чому вона не може відвідувати церкву під час місячних?

Отже, чи можна ходити до церкви і ставити свічки під час місячних? Звичайно, можна. Жіночий організм був створений Богом, і немає нічого \”нечистого\” у фізіологічних процесах, які супроводжують місячні. Сама церква не забороняє відвідування хрестин, похорону або причастя навіть в критичні дні.

Таким чином, немає нічого поганого або засуджуваного в тому, що жінки відвідують церкву під час місячних. Це релігійне обмеження, яке має свої корені в старовинних часах, але сучасна церква не ставить таких обмежень. І кожна віруюча жінка може самостійно вирішити, чи буде вона відвідувати церкву під час менструації.